Opleidingen en coaching

Kwaliteit in opleiding en bijscholing

Het trainings- en bijscholingsprogramma van Rombout Kappers heeft traditiegetrouw een jaarlijks doel gericht op de elementen:
– Verrijken van vakkennis om de kwaliteit te versterken.
– De kennis van de (jongere) medewerkers in de vakopleiding op sociaal gebied versterken en deze coachen in zijn/haar carrière.
– Samenhang en teamdenken op de werkvloer stimuleren.

In 2016 bieden wij onze medewerkers de volgende trainingen in samenwerking met onze partners in opleiding L’Oréal, Redken en Kappers BHV. Maar ook onze eigen trainers vormen hierin jaarlijks een rol. Onderverdeeld per thema.

Sociaal/ Communicatie/Opleiding in kader BOL/BBL-niveau 3 en 4
– Klantgerichtheid A, B en C met eigen trainers
– BHV (bedrijfshulpverlening)
– Emotie en conflictbeheersing
– Trainingen landelijk erkend leerbedrijf
– Trainingen klantgerichtheid

Vaktechniek
– Color Keys BY L’Oréal
– Color Change BY L’Oréal
– Color Solutions BY L’Oréal
– Consultatie &d Design en Barber style BY Redken
– Trainingen 30+ BY Redken
– Principles of Redken BY Redken
– Diverse inspiratie-avonden met externe trainers zowel nationaal als internationaal

Productkennis
In samenwerking met onze twee grootste leveranciers, Redken en L’Oréal, zorgen wij ervoor dat alle medewerkers actuele kennis van de producten hebben en houden. Binnen elk Rombout Kappers filiaal is een productambassadeur aangewezen. Hij of zij onderhoudt het contact met de adviseurs en trainers van Redken en L’Oréal en zorgt ervoor dat iedereen in de salon op de hoogte is van wat er speelt. De afgevaardigde ambassadrices komen twee keer per jaar bijeen op tijdens de zogenoemde ambassadeursavonden. Zij worden dan getraind en bijgesproken over de producten en nieuwe ontwikkelingen. Deze trainingen vinden plaats in de trainingstudio’s van Redken en L’Oréal in Hoofddorp.

Innovatie
Jaarlijks brainstormen de vennoten, leidinggevenden en franchisers van Rombout Kappers over mogelijke verbeteringen van opleidingen en trainingen voor de medewerkers. We zijn ervan overtuigd dat dit de basis is voor vakmanschap, kwaliteit, kennis en werkplezier. Een goed opleidings- en trainingsbeleid met duidelijke doelen onderscheiden ons van de budgetkapper en de thuiskapper.