Nieuwe inspiratie door trendtraining!

rombout beheer • augustus 31, 2015 • Geen reacties

“Een van de leuke onderdelen van het werken bij Rombout Kappers is de mogelijkheid om ook trainingen te volgen naast het zelf geven van trainingen. Pas geleden mocht ik een trendtraining volgen bij B Academy in Amsterdam.”

“Floor Kleyne heet ons welkom en ik word meteen al vrolijk van haar glitterrokje. In een leuk en gezellig pand geeft zij ons een rondleiding. Er heerst een relaxte sfeer waar iedereen zichzelf kan zijn. Dit is een omgeving waar je dingen durft uit te proberen zonder dat je er op wordt afgerekend, heerlijk! We gaan de mooie grote en lichte ruimte in waar we de rest van de dag aan de slag zullen gaan.”

“De ochtend begint met een aantal demo’s van Floor. Deze werken heel inspirerend omdat zij de catwalktrends vertaalt naar de salon. Hierdoor wil je eigenlijk meteen aan de slag gaan. Wat mij meteen opvalt aan de ruimte is dat er mooie plekken zijn om foto’s te maken van de modellen.”

“Na een goed verzorgde lunch gaan we zelf aan de slag. Floor loopt rond, geeft aanwijzingen en helpt waar nodig. Ik begin met het haar te krullen door knotjes te draaien op het hoofd en deze in te pakken met folie. Ik verwarm ze kort met de stijltang en laat ze afkoelen. Dit wordt de basis voor alle kapsels van deze dag. Als eerste maak ik een hanenkam-look; mijn model wordt een èchte rockchick!  Vervolgens krijg ik de opdracht om dit kapsel te gebruiken als inspiratie voor een bruidskapsel. Leuk om snel te moeten omschakelen en meteen aan de slag te gaan.”

“Dan komen de haarnetjes tevoorschijn, ik hoor je denken, die ouderwetse haarnetjes? Jazeker! Eerst touperen we het haar en bevestigen we het netje overheen. Nu kun je het haar kneden hoe je wilt en er ontstaat ineens een heel gaaf jaren 30 model met een strakke diagonale scheiding. Dit vind ik het allerleukste aan opsteken, van te voren nog geen idee hebben hoe het eind resultaat zal zijn.

Na de training volgt een nabespreking en een persoonlijk advies van Floor. Hoe gaaf is dat? Even wat wijze raad van een ervaringsdeskundige om je verder op weg te helpen. Voor mij had ze het advies om één keer per jaar deze trendtraining te volgen en vooral door te gaan met alles wat ik nu doe, mijzelf verder te ontwikkelen en fotoshoots te doen om mijn portfolio op te bouwen. Thanks Floor! De shoot staat al in de planning. Wat een top dag!”

“Iedereen kan weer bij mij terecht voor de nieuwste vlechten en opsteekkapsels, stoer of klassiek, voor festivals of bruiloften, alles is mogelijk, want trainingen geven blijft ook mijn passie!’’

Linda Harmsen, Hairstyliste/trainster Rombout Kappers Hendrik- Ido -Ambacht

 

Categories Columns