Boxer Braids

rombout beheer • oktober 10, 2019 • Geen reacties

Toe aan een stoere, vrouwelijke look? Probeer dan eens deze Boxer Braids! Helemaal hip en stoer! Voordat je begint, zou je wat olie of serum door je haar kunnen verdelen. Dit zorgt ervoor dat je haar iets compacter blijft en goed blijft zitten.

STAP 1
Verdeel je haar met een kam in twee delen, met een rechte scheiding. Zet het haar dat je niet gebruikt, vast met een klem. Zo blijft de scheiding netjes.

STAP 2
Pak aan de andere kant een klein plukje om je vlecht te beginnen. Verdeel deze in drie gelijke plukken en start met de Dutch Braid. Dit doe je door een nieuwe pluk langs de onderzijde van de vlecht bij de rest van de plukken te voegen.

STAP 3
Door steeds een klein beetje gel of serum door de plukken de verdelen, voorkom je losspringende haartjes. Vlecht door tot je ongeveer je nek en wikkel een elastiek om de vlecht.

STAP 4
Door een klein los plukje om het elastiekje te draaien, kan je het elastiekje wegwerken. Dit plukje kan je vastzetten met een schuifje.

Herhaal deze stappen ook met de andere helft van je haar.

Is het goed gelukt? Ben je helemaal blij? Mooi!
Mis je toch iets? Dan kan je het overgebleven, losse haar doorvlechten.

STAP 5
Verdeel de pluk in twee gelijke stroken. Pak een plukje van de linker strook, kruis het onderdoor en voeg het samen met de rechter strook. Pak dan een plukje uit de rechter strook, kruis deze onderdoor en voeg deze samen met de linker strook. Herhaal deze stappen totdat je bijna onderaan bent.

STAP 6
Is de vlecht klaar? Wikkel er dan een elastiekje om. Ook hier kan je een plukje haar om het elastiekje wikkelen, om deze weg te werken. Stop het eindje weer onder het elastiekje of gebruik een schuifje.

Ga je voor een ruwe structuur? Kam dan de eindjes van de vlechten iets tegen en spray er wat haarlak in.
Succes en rock die boxer braids!

Bron: http://coveteur.com/2016/02/04/double-french-braid-how-to/

Categories Nieuws Rombout kappers Tip!