Respect the beard

rombout beheer • januari 16, 2018 • Geen reacties

Stap 1.
Voordat je begint met trimmen, was je baard met een baardshampoo en dep hem daarna goed droog. Op deze manier wordt het trimmen een stuk makkelijker.

Stap 2.
Begin met de zijkant van je gezicht. Kam de baardharen tegen de richting in. Zet de trimmer op de grootste stand en trim met de haar richting mee. Eerst van boven naar beneden en daarna van beneden naar boven.

Stap 3.
Kies de gewenste lagere stand van de trimmer en herhaal het proces van hierboven tot je de juiste lengte hebt.

Stap 4.
Ga je voor een verzorgde look, dan is het aan te raden om de haren op je wang en in je nek weg te scheren. Zet de tondeuse op de laagste stand. Voor je wangen trim je de baardlijn recht of met een kleine buiging in de richting van de bakkebaarden. Hoe lager de baardlijn, hoe langer je gezicht. Verwijder de overtollige haren in de nek tot net boven de adamsappel. Voor een super glad resultaat gebruik je scheerschuim met een scheermesje.

Stap 5.
De snor. Je kunt ervoor kiezen om je snor dezelfde lengte te geven als de baard. Mooier is om hem wat langer te laten zodat hij meteen opvalt. Kam je snor naar beneden en knip met een klein schaartje de haren die over je lip vallen weg.

Stap 6.
Tevreden? Was je baard nogmaals goed uit om alle verdwaalde haartjes weg te spoelen. Gebruik een goede baardolie voor een zacht en verzorgd resultaat. Vraag je kapper naar de juiste baardproducten.

Durf je het na deze tutorial nog niet aan om je eigen baard bij te werken?
Geen zorgen, bij Rombout Kappers kun je altijd terecht voor vragen en advies.

 

Bron: youtube.com/TheBeardbrand/

Categories Nieuws OUD Tip!