Mijn collega’s zijn mijn vriendinnen geworden

rombout beheer • februari 25, 2015 • Geen reacties

,,Het allerleukste van mijn vak is dat ik mijn klanten tevreden en blij de deur uit zie gaan. Ik ben Amanda Frederiks en ik werk al 21 jaar met heel veel plezier bij Rombout Kappers Schollevaar, We zijn een heel hecht team geworden in de loop der jaren, meer vriendinnen van elkaar dan collega’s. Je werkt al zoveel jaren samen, je weet alles van elkaar. En dat geldt eigenlijk ook voor mijn klanten. Je bouwt echt iets op met ze. Sommige mensen knip ik al vanaf mijn leerling-tijd. Dan weet je veel van ze, en zij van mij; gezinsuitbreiding, ziektes, dingen die we meemaken, van alles weet je van elkaar en dat maakt het heel fijn om iedere keer weer aan de slag te gaan.’’

,,En natuurlijk alle veranderingen in het vak. Vroeger kwamen sommige dames iedere week terug voor ‘wassen en watergolf’ of een föhnbehandeling, ieder plukje moest op zijn plek zitten. Dat is allang anders. De ‘oma’s van nu’ zijn heel anders dan de ‘oma’s van vroeger’; veel moderner. Ze komen nu gewoon in spijkerbroek en op hakken de salon binnen, in plaats van met een regenkapje en in een bloemetjesjurk. Ze gaan gewoon met het modebeeld mee; kort geknipt, een beetje wax erin… Dat is voor mij echt iets waardoor ik mijn vak blijf waarderen.’’

,,Ik vind nog steeds alles leuk. Verven, permanenten, ‘hairdo’s’, high-lights zetten, cursussen volgen om de nieuwste trends zoals disconnected knippen onder de knie te krijgen. Elke dag weer met plezier aan de slag. Toen ik nog geen kinderen had, deed ik dat als leidinggevende, maar nu weer als hairstyliste. Als je leidinggevende bent, moet je er iedere dag zijn. Dat kon door de gezinsomstandigheden niet meer, maar nu ben ik er als stylist 100 procent als ik werk! Het is geweldig om klanten te kunnen adviseren en hen als professional te kunnen helpen. Ze kunnen wel thuis aan de slag gaan, maar sorry dat ik het zeg, negen van de tien keer gaat het fout en dan komen ze toch hier terecht. Ik weet het; ik kan niet in hun portemonnee kijken, maar als je een goed advies wilt, je op je gemak wilt voelen, professioneel en gezellig geholpen wilt worden, kun je bij Rombout echt goed terecht!’’

Met vriendelijke groeten,
Amanda Frederiks, hairstyliste, Rombout Kappers, Capelle aan den IJssel (Schollevaar)

Categories Columns