Look & Learn inspiratie-avond

rombout beheer • maart 04, 2016 • Geen reacties

Dinsdagavond 1 maart hadden we een heel erg leuke training op het programma staan; de L’Oréal en Redken Look & Learn-avond, een inspiratie-avond voor alle filialen van Rombout Kappers.

Deze avond staat normaal gesproken al bekend om een hoop nieuwe informatie over producten, maar vooraf werd al aangegeven dat het bol zou staan van nog meer inspiratie door de Look & Learns en dat was zeker waar! Voor L’Oréal demonstreerde Creative Artist Tim Kruik de nieuwe Dia Richesse High Visibility kleuren. Hij demonstreerde voor ons de High Visibility .43 en pastte in deze kleuring gelijk de nieuwste kleurtrend ‘de babylights’ toe. Dit is een subtiele manier van fijne highlights waarbij het lijkt alsof het haar door de zon ‘gekust’ is.

Daarnaast werden de ‘nieuwe’ Inoa High Resist kleuren gelanceerd. Dit zijn 6 koele blond tinten op oliebasis en zonder ammonia die zorgen voor een krachtiger en koel karakter en heeft een houdbaarheid van 28 wasbeurten. Vanaf 14 maart zijn deze kleuren leverbaar en we kunnen niet wachten tot we ermee aan de slag kunnen!

L’Oréal lanceerde ook de Savage Panache van de Wildstylers-serie. Dit is een droge poederspray voor ongekend volume & extreme textuur. Een spray die heel goed inspeelt op de Brigitte Bardot-trend die we steeds meer tegen komen!

Na een noodzakelijke pauze, om even bij te komen van al dit moois van L’Oréal, was het de beurt aan Redken om ons te verrassen. En Redken kon uiteraard niet achterblijven. Redken begon met een ‘nieuwe’ Pillow Proof Blow Dry Express Treatment Primer Cream wat een goede toevoeging is op de Pillow Proof Blow Dry Express Primer Spray. Waar de Spray vooral geschikt is voor wat fijner/normale haar is de cream vooral geschikt voor het dikkere haar. De Pillow Proof Serie is in April product van de maand bij Rombout Kappers. Dat betekent 25% korting op de gehele serie.

Vervolgens gingen we verder met de renovatie van de Curvaceous-lijn. Deze lijn belooft 3 dagen perfecte krullen en 97% minder frizz. Tijdens de renovatie heeft de lijn een nieuw opvallend kleurtje gekregen waardoor dit een echte blikvanger is. De lijn is aardig hetzelfde gebleven op een High Foam en No Foam shampoo na. Waar eerst de Low Foam shampoo hoofd van deze krullen lijn was, is er nu gekozen voor een High Foam shampoo. Deze schuimt rijkelijk en is vooral geschikt voor natuurlijke en bouncy krullen. Verder erg geschikt voor haar dat snel volume bij de hoofdhuid verliest en dus een lichtgewicht hydratatie en sterke reiniging nodig heeft. De No Foam shampoo is een shampoo die vooral geschikt is voor zwaardere en losse krullen. Aan dit haar geeft deze shampoo een intense verzorging en een milde reiniging. Voor een optimale werking dienen de shampoos afgesloten te worden met de bijpassende conditioner. Deze is op z’n nieuwe jasje na wel hetzelfde gebleven.

Er zijn nog 2 nieuwe producten toegevoegd aan de lijn.

  • De Curl Refiner; een verzorgende low-hold crème die zorgt voor een gedefinieerde krul. De Refiner zorgt voor een goede ontwarring en frizz control, geschikt voor de wat zwaardere, losse krullen.
  • De CCC Spray is ook een nieuwe aanwinst, de Curl-Climate-Contol verzorgende spray-gel geeft je krullen een boost waardoor ze nog mooier uitkomen en eveneens zorgt deze spray voor ultieme frizz control en een mooie glans.

De 3 stylingsproducten Wind-Up, Full Swirl en Ringlet zijn net als de conditioner op het nieuwe jasje na hetzelfde gebleven. 

Nieuwsgierig geworden naar de ‘gerenoveerde’ Curvaceous-lijn? De hele maand maart is deze lijn product van de maand en kun je ze met 25% korting bij Rombout kappers aanschaffen.

Products

Naar aanleiding van deze lijn gaf Redken Artist Eugene Romein nog een inspirerende Look & Learn. Hij had als model een hele mooie dame met een mooie bos krullen meegenomen. Het perfecte model om ons de kracht van de Curvaceous-lijn te laten zien. Hij inspireerde ons met 2 super leuke updo’s die in de salon ook goed toe te passen zijn. 

Als  klap op de vuurpijl kwam een hele leuke primeur, mede dankzij iemand van Redken Nederland, (we noemen geen namen…) die stiekem voor ons vanuit Las Vegas de ‘nieuwe’ volume serie in haar tas heeft laten verdwijnen! Hoe leuk is het dat wij deze producten al konden voelen, ruiken en proberen! Het kleine nadeel is dat Redkens Bodyfull lijn geheel uit het assortiment gaat, dus als u deze nog aan wil schaffen moet u snel zijn, want op is op! We krijgen er wel 2 mooie series voor terug, namelijk de High Rise Volume serie, deze is verdeeld in een shampoo, conditioner en gladmakende gewichtloze stylingcreme. Deze zorgen voor ‘big hair’ dat elegant is en vloeiend aanvoelt. De Beach Envy Volume serie bestaat uit een shampoo, conditioner en zeezout Beach spray die ervoor zorgen dat je ‘big hair’ krijgt dat beweging en body krijgt en zorgen voor een mooie beach look. Beide series bevatten Filloxane dat ervoor zorgt dat de haardiameter vergroot wordt en het volume verhoogt, dus een goede vervanger voor de oude Bodyfull lijn.

Zoals jullie konden lezen was het een avond boordevol inspiratie, die we graag over brengen aan onze collega’s. Tot ziens in één van onze Rombout Kappers Salons!

Marieke de Boef, Rombout Kappers Middelharnis 

Hairstyle

Categories Columns