Examen salonmanager niveau 4

rombout beheer • juni 02, 2016 • Geen reacties

Afgelopen september zijn er vijf kapsters van Rombout Kappers gestart met de opleiding salonmanager, niveau 4. Na zeven avonden geoefend te hebben in het geven van een training was het vanavond voor Laura, Moniek en Jillian de avond van het examen de proeve leidinggeven.

Het examen kan naar keuze op school of in de salon afgenomen worden, omdat Rombout Kappers een leerbedrijf is en er dus meerdere leerlingen “in huis” zijn vond de proeve plaats in de salon Rombout Kappers Alexandrium. Er kwamen twee beoordelaars van school naar de kapsalon en de derde beoordelaar was ik zelf (Natasja, Rombout Kappers Barendrecht).

Het was best spannend en er is heel wat voorbereiding aan vooraf gegaan. Zo moesten ze twee leerlingen met modellen en/of oefenkoppen regelen aan wie ze de training konden geven, een tijdsplanning maken over het verloop van de avond, op papier zetten wat de training inhoudt, foto’s zoeken en op de spiegels hangen van de kapsels die gemaakt moesten worden en beoordelings- en evaluatie formulieren maken. Kortom de dames zijn er druk mee geweest.

Jillian gaf een training met vlechttechnieken voor gevorderden, Moniek, de uitblinker van de avond,  behandelde basis vlechttechnieken en Laura opsteken. Er werd door de beoordelaars goed opgelet of ze het vooraf door hen zelf gemaakte stappenplan goed doorliepen, goed en geduldig uitleg gaven, enthousiast en vrolijk waren, duidelijk waren naar leerlingen toe, goede feedback gaven en hoe en óf ze het evaluatie gesprek deden. Aan de hand van de beoordelingscriteria gaven de beoordelaars punten waardoor er een onvoldoende, voldoende of goed uitkwam.

Het is super om te zien hoe ze gegroeid zijn in een paar maanden tijd en stapje voor stapje een salonmanager worden. Het was een geslaagde avond.

Beelden_Column_April

Natasja, filiaal Barendrecht

 

Bewaren

Categories Columns