Decembermaand

rombout beheer • januari 22, 2015 • Geen reacties

De maand december is voor de kapper en de ondernemer de kroon op het jaar. Voor mijzelf is het een heel special gevoel, als eindverantwoordelijke voor onze interne trainingen en vaktechnische ontwikkelingen binnen ons bedrijf.

December is ook altijd een enerverende maand. Buiten het feit dat het een maand is met de familie, waar tijd voor elkaar en met elkaar het belangrijkst is, is het ook een maand waar veel gevraagd wordt van onze medewerkers. Van de collega’s die op de werkvloer hard werken en met elkaar elke dag weer top- en vakwerk weten neer te zetten.

Voor ons kappers is het de drukste maar bovendien de meest gezellige maand van het jaar. Onderling is het heel erg leuk samenwerken, de kerstversieringen in de zaken zorgen voor een extra sfeer en voor de klant zijn er diverse leuke en mooie aanbiedingen zoals bijvoorbeeld ‘Color Rebel’ van Redken voor krachtige tijdelijke funkleuringen in het haar.

Voor mijzelf, als vaktechnische verantwoordelijke binnen ons bedrijf, is de decembermaand tevens het einde van een trainingsseizoen. Er is ook in 2014 weer veel en doelgericht getraind door de collega’s, zoals het hoort binnen een bedrijf waar we kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Wij willen ons blijven onderscheiden ten opzichte van de budgetkappers. Onze kwaliteit is herkenbaar en wordt door onze medewerkers met passie uitgedragen, omdat ze van hun mooie vak houden. En dat is wat wij zijn; gepassioneerde vakmensen die keer op keer voor u klaar staan om kwalitatief hoogwaardig werk te leveren volgens de laatste trends op het gebied van haarmode.

Er werken bij ons in de salons in totaal 180 medewerkers, waarvan er 25 in opleiding zijn. Deze BBL leerlingen trainen wekelijks in de salon zelf en één keer in de drie weken op onze centrale trainingsalon in Rotterdam Alexandrium. Daarnaast krijgen de leerlingen vier keer per jaar onze eigen Klantgerichtheidstraining. Eigenlijk voorzien wij ze in alles om die dienstverlenende klantgerichte medewerker te kunnen worden die past binnen de Rombout Kappers formule.

Al onze gediplomeerde collega’s zijn dit jaar onder andere getraind met kleurtrainingen, trainingen voor heren, hairdo`s , trainingen van de Redken stylisten Peter Brouwer en Johan v Hees en trainingen van onze eigen interne trainsters Anja, Linda, Marieke en Inge. Naast de vakinhoudelijke trainingen zijn al onze BHV’ers ook weer up to date door de jaarlijkse BHV training.
De trainingscultuur heerst binnen Rombout Kappers. We zijn constant op zoek naar nieuwe technieken en nieuwe trends en naar manieren om ons deze eigen te maken. Alleen op die manier kunnen we de kwaliteit waarborgen waarmee we ons onderscheiden van onze concullega’s.

Een van de belangrijkste trends in kappersland van 2014 is het BLOW-DRY concept, gericht op styling.
Bij Rombout Kappers hanteren wij twee werkwijzen; het Dry-bar en het Wet-bar principe. Meer hierover vindt u op onze internetsite, informatie in de salons of uiteraard bij uw eigen kapster.

In deze laatste column van 2014 wil ik u als consument, mijn compagnon, de collega’s van kantoor, de franchisers, vennoten, collega’s maar ook mijn familie en naasten een mooi maar vooral gezond 2015 wensen.

Op naar 2015, een nieuw mooi spannend jaar.

René Rombout

Categories Columns