Bedrijfshulpverlening

rombout beheer • april 01, 2016 • Geen reacties

Hoi! Ik ben Silvy Ardon, 25 jaar jong. Zes en een half jaar geleden ben ik bij Rombout Kappers met het kappersvak begonnen en ik werk er nog steeds met veel plezier!

In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd en werkervaring op gedaan, maar ik vond het tijd voor meer uitdaging. BHV’er leek mij wel wat! Het begon allemaal in de kapperszaak waarbij een klant van mijn collega zich niet goed voelde en wij niet wisten wat we moesten doen. Uiteindelijk, met behulp van andere klanten en collega’s, is alles goed gekomen.

Ik ben toen een  BHV-cursus gaan volgen en dat was mogelijk aangezien er nog meer collega’s van alle Rombout Kappers salons deze cursus volgen. Vorig jaar ben ik begonnen met de cursus en vond deze erg leerzaam. Je leert niet alleen reanimeren, maar ook wat je moet doen als er brand uitbreekt in de kapsalon en hoe je verwondingen moet verzorgen, maar ook dat het zeer belangrijk is om rustig te blijven. Het is toch een fijn gevoel om iemand te kunnen helpen!

De cursus werd gegeven door Gijs te Brake, een ex-kapper met veel mooie verhalen, die als vrijwilliger werkzaam is bij de brandweer. Door zijn werkervaring kunnen we veel van hem leren. Elk jaar krijgen we een vervolgcursus om op de hoogte te blijven. Tijdens een cursus moesten we bijvoorbeeld een pop reanimeren en bij elkaar de stabiele zijligging doen. Gijs kwam tussendoor met verwondingen die wij dan moesten verzorgen. Altijd weer leuk en spannend! Afgelopen maart hebben we weer een BHV-cursus gehad, dus we kunnen er weer een jaar tegenaan.

De zorg en hulpverlening hebben me altijd aangetrokken en ik vind het fijn dat ik deze kans heb gekregen. Het is toch wel erg belangrijk dat de klanten in goede handen terecht komen en dat we al onze diensten op uit kunnen voeren op alle vakgebieden!

Silvy Ardon, filiaal Nieuwerkerk a/d IJssel.

 

Colum_april_beelden

Categories Columns